Gula båtar och nya horisonter – en krönika om Sjöräddningssällskapets värld åren 20017-2017

Anders Wällhed

Tidigare har författaren Anders Wällhed beskrivit Sjöräddningssällskapets första hundra år i boken ”Den tidlöse Sjöräddaren”. 

Året 2017, när Sjöräddningssällskapet fyller 110, år infogas ytterligare ett decennium till historiken om ideell, svensk sjöräddning.

Närmast kan boken liknas vid en krönika, ett försök att gå ett steg längre i förståelsen av samspelet mellan sjöräddarens personliga preferenser och den humanitära uppgiften: Att rädda liv till sjöss. Oavsett om det handlar om Sjöräddningssällskapets omfattande hjälpinsatser, längs våra egna kuster eller med de ”Gula båtarna” i Egeiska Havet.

Boken vill också beskriva vardagliga relationer på en fiktiv sjöräddningsstation någonstans i Sverige.

I boken finns även loggar och sjöräddningsuppdrag vid Sjöräddningssällskapets samtliga räddningsstationer.

Kort sagt boken handlar om både yttre och inre hav där några personer, som betytt mycket för Sjöräddningssällskapet sätts i blickpunkten. Allt berättat med humor och fantasi, blandat med fakta och vissa historiska och kulturella utflykter.

Självklart riktar sig boken till Dig som vill veta hur det frivilliga Sjöräddningssällskapet fungerar och varför Sällskapet har en så avgörande betydelse för all sjöräddning både längs Sveriges kuster och i våra stora insjöar.

Mer information

Genre: Övrigt
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170297694