Vår herre odlar inte potatis – berättelsen om Mathilda

Kerstin Segesten

”Vår Herre odlar inte potatis åt oss” svarar Mathilda när grannfrun försöker trösta med hänvisning till den gode Guden. Familjen tvingas flytta i slutet av juni. Det är ingen idé att sätta potatis här hemma och för sent när de kommer till det nya stället. Hur ska de klara vintern?

I en liten stuga i nordligaste Halland ligg­er Mathilda halvsidigt förlamad efter en stroke och tänker tillbaka på sitt liv. Hon är 57 år 1935 när sjukdomen drab­bar henne. I minnet återupplever hon nyckelhändelser i barndomen och mötet med den man som hon blev förälskad i redan som sjuttonåring. Hon återvänder till det liv som blev deras, en tillvaro som innehöll både ljus och mör­ker. Hon kan inte komma undan minnet av den stora katastrofen som drabbade dem. Med på minnesresan finns själv­klart de tio döttrar som hon fött och hon gläds över de sju som fått leva till vuxen ålder.

 

Kerstin Segesten är barnbarn till

Math­ilda, bokens huvudperson. Hon har fyr­tio års erfarenhet som författare av läro­böcker, annan facklitteratur och vetenskapliga artiklar. Nu debuterar hon med en skönlitterär bok byggd på det faktaunderlag hon har funnit.

Mer information

Genre: Skönlitteratur
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789170297434


301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.