I september varje år arrangeras Bokmässan i Göteborg. Bokmässan är ett ypperligt bra tillfälle att marknadsföra och visa upp förlaget. Om ditt förlag ska ställa ut på Bokmässan i höst är det bra om ni redan nu förbereder er och skaffar det som behövs till er monter.

Fixa en bra monter

Det är viktigt att förlaget har en monter som tydligt visar vilka ni är. Till att börja med behöver ni ha mässväggar med förlagets logga så besökare kan skilja er från andra förlag och företag. Det finns flera varianter av mässväggar att välja bland i olika storlekar och modeller. Förutom att ni behöver ha mässväggar finns det också andra viktiga beståndsdelar för att fixa en riktigt bra monter. Det är till exempel bra att ha rollups, sittmöbler, vepor och banderoller. Med rätt möbler kan ni bygga upp en monter som lockar till sig besökare och på så sätt kan ni marknadsföra förlaget på ett effektivt sätt.

Övriga trycksaker

Förutom att ni behöver ha möbler för att bygga upp er monter är det också bra att ha andra trycksaker som ni kan ge bort till intresserade besökare. Det är till exempel bra att ge bort broschyrer som exempelvis beskriver förlaget som företag, vilka författare ni ger ut och vilka typer av böcker ni ger ut. Ni kan också skapa en broschyr med aktuella eller kommande böcker. Sist men inte minst kan ni beställa godis med förlagets logga, pennor eller andra gratisprodukter som ni kan ge till besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *