Har du alltid drömt om att skriva en egen bok? Då har du en dröm som du delar med många andra. Att skriva en egen bok är en mycket stor och anmärkningsvärd händelse som du ska vara riktigt stolt över. Här listar vi våra tre bästa tips som du kan ta med dig när du börjar skriva eller är mitt uppe i skrivandet.

Även om det kan låta enkelt att skriva en bok är det oftast svårare än många tror. Du behöver t.ex. se till att du har en riktigt bra idé som kommer intressera många, men du måste också ta fram en bra skrivplan såväl som en deadline.

Tre knep för att lyckas med boken

1. Skriv i en lugn miljö

Det är viktigt att du får skriva din bok i lugn och ro så att du kan fokusera på den ordentligt. Har du svårt att arbeta hemma kan du med fördel hyra kontor hos helio.se istället. Hos Helio.se kan du välja mellan ett helt eget kontorsrum eller om du föredrar såkallad co-working. När det är dags att träffa förlaget som vill (förhoppningsvis) trycka din bok kan du även boka in mötesrum!

2. Gör en skrivplan

Att du har en plan för skrivandet är faktiskt viktigare än man kan tro. Du kan t.ex. bestämma dig för hur många sidor du ska skriva i veckan eller i månaden. Kom ihåg att du även bör ha en deadline för varje enskilt kapitel såväl som för hela boken.

3. Ta hjälp av en testläsare

I dina ögon kommer din bok vara det absolut bästa som du har skrivit – eller så är du kanske väldigt självkritisk och gör ständiga justeringar utan att bli nöjd? Du kan med fördel ta hjälp av en testläsare som läser igenom det du har skrivit och kommer med feedback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *