Har du skrivit en egen bok faller det sig naturligt att du också vill sälja den och tjäna pengar på ditt mästerverk. Har du använt dig av ett förlag blir det oftast betydligt enklare, men det är fullt möjligt att både skriva, trycka, marknadsföra och sälja sin bok helt på egen hand. Det enda som krävs är att du har tillräckligt stort engagemang och en bra budget som håller för hela processen.

Att sälja en egen bok är en mycket stor och anmärkningsvärd händelse, men det är viktigt att du når ut till dina läsare på rätt sätt och att du kan erbjuda bra betalningsmetoder. Ju fler olika betalningsalternativ som finns, desto större chans är det att folk kommer vilja köpa din bok. Idag när priserna har gått uppåt kan det således vara värt att erbjuda din bok med faktura. Att handla med faktura är inte svårt och med ett tryggt företag bakom dig blir det betydligt enklare. Fördelen med faktura är att dina kunder kan köpa din bok även om de inte har pengar på kontot för tillfället.

Hur får man ut boken på hyllorna?

Vill du att din bok ska säljas i bokaffären? Då behöver du jobba riktigt hårt, ha goda kontakter eller använda dig av ett förlag. Ett annat bra alternativ är att du säljer boken på internet. Erbjud den även som en ljudbok om möjligt, så att folk kan ladda ner och lyssna på den om de inte har möjlighet eller tid att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *