Är du intresserad av böcker och litteratur, och håller på att starta en verksamhet som är inriktad på litteratur? Då kanske du både är intresserad av litterära frågor, som hur framtidens litteratur kommer se ut, och praktiska frågor, som hur du hittar ett kontor i Stockholm.

Ge dig själv bra förutsättningar

Under pandemin har många vant sig vid hemarbete, men du har säkert också insett vilka problem som finns med att arbeta hemifrån. Om du hyr kontor Stockholm får du lugnet som kommer med att kunnat skilja på platsen där du arbetar och platsen där du har din fritid. Allt som rör familj och hushållsarbete hamnar på ett behörigt avstånd och istället kan du fokusera på ditt arbete. På det sättet kan du arbeta bättre och få mycket bättre förutsättningar för att din verksamhet ska lyckas och bli det du önskar att den ska vara.

Realism eller verklighetsflykt?

När du hittat ett kontor i Stockholm och kommit till rätta där, kan du ge dig in på de större frågor som kan kännas viktigare eftersom de handlar om framtiden. Vad kommer det behövas för litteratur i framtiden? Genren magisk realism är populär och kan vara en bra gissning eftersom den både är verklighetsnära och innehåller inslag som gör att verkligheten blir mer än vad den är i någons vanliga liv. Det kan kännas skönt som en flykt och en dröm som inte är helt verklighetsfrånvänd, men samtidigt erbjuder ett alternativ med de magiska inslagen. Kanske är det vad människor kommer behöva – en litteratur som på samma gång står mitt i den politiska verkligheten och skildrar något annat, en tänkbar aspekt av tillvaron.

Vad ska du skriva?

När du funderar på hur litteraturen kommer se ut och vad du ska skriva för att passa in i framtiden, kanske du också ska fundera på formerna för ditt skrivande. Kanske är boken bara ett av många format du behöver använda dig av för att bli en del av den litterära diskussionen och för att bli någon att räkna med i framtidens litterära värld. Allt det här är frågor du kommer få lättare att fokusera på om du hyr ett kontor i Stockholm istället för att försöka jobba hemma, bredvid bergen av disk och smutsig tvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *