De senaste åren har det blivit allt mer populärt att konsumera böcker i ljudform. Det är ett särskilt bra alternativ för den som exempelvis har dyslexi, koncentrationssvårigheter, synskador eller helt enkelt inte har ro att sitta ner och läsa.

Olika ljudbokstjänster

För att lyssna på ljudböcker behöver du ladda ner en ljudbokstjänst. Några exempel på populära ljudbokstjänster är Storytel Bokus Play, Nextory, Audible och Bookbeat och Audible. Dessa tjänster behöver du betala för att få tillgång till även om de erbjuder en kortare gratis provperiod. De olika tjänsterna erbjuder olika abonnemang som kostar olika mycket i månaden.

Men du kan också låna ljudböcker gratis via ditt bibliotek. Då laddar du ner appen Biblio och därefter får du tillgång till ditt biblioteks ljudböcker och e-böcker.

Hitta rätt ljudbok

Idag är utbudet på ljudböcker enormt. Därför kan det vara svårt att hitta en bok du är intresserad av. Det enklaste sättet är att utgå från den genre du gillar och därefter sortera utbudet efter det. Till exempel feelgood. Men du kan också kolla in topplistor för att se vad andra gillar att läsa. Sist men inte minst kan du välja bok efter vilket språk du föredrar, till exempel svenska eller engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *