Om din stora dröm är att skriva en bok är det dags att ta tag i drömmen om den ska bli verklighet. Rätt tidpunkt kommer inte att infinna sig bara så där utan börja planera för hur du ska kunna skriva en bok redan idag. Det viktiga är att du planerar för hur du ska finansiera ditt bokskrivande. Om du slutar att arbeta för att skriva en bok behöver du ändå pengar för att klara dig under den perioden. Om du inte har ett större sparande att leva på kan du låna pengar för att kunna skriva. Att låna pengar kan du se som en investering i dig själv och din dröm.

Fånga läsaren

Det viktiga när du ska skriva en bok är inte att komma på en bra idé utan det är själva skrivandet. Att kunna skriva en historia som kan fängsla läsaren är oerhört betydelsefullt. Tänk även på att din berättelse helst av allt ska bidra med något nytt inom den genre du har valt. Du ska i din bok övertyga läsaren om att bry sig om karaktären. Handlingen i boken är oerhört viktig men det är karaktären som ska bära själva berättelsen.

Ge boken tid

Innan du sätter igång med boken är det bra att göra en viss research. Förväxla dock inte research med fantasi, det är olika saker. Ett visst förarbete krävs men det är inte alls så svårt som många säger. Att skriva en bok är ett hantverk och något som tar lite tid.

Litterära mästerverk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *